ورود به حساب کاربری
در هر ویزا چه اطلاعاتی درج می‌شود؟

ویزا یا روادید یک مجوز مشروط است که به صورت کاغذی (برچسب) یا الکترونیکی به گذرنامه شهروندان یک کشور خارجی الصاق می‌شود. همچنین ممکن است ویزا فقط به شکل یک برگه یا ایمیل مجزا از پاسپورت باشد. علاوه بر اطلاعات فردی که در صفحه ویزا قابل مشاهده است، دانستن چند مورد ثبت شده که به موجب آن، اجازه ورود به کشور مقصد برای یک مدت زمان محدود را پیدا می‌کنید، ضروری است. 

تاریخ صدور ویزا: (Date of Issue)

اگر تاریخ خاصی برای سفرتان در نظر گرفته‌اید، بهتر است که زودتر از موعد اقدام کنید. درخواست ویزای شما بعد از بررسی توسط سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر صادر می‌شود و تاریخ دقیق صدور ویزا از سوی سفارتخانه در ویزا درج خواهد شد علاوه بر این در ویزای بسیاری از کشورها علاوه بر تاریخ صدور، محل صدور ویزا (Issued In) هم درج می‌شود.      

تاریخ اعتبار ویزا: (Date of Expiry)

تاریخ اعتبار ویزا، یعنی مدت زمانی که مسافر اجازه دارد از ویزا استفاده کند. به این معنی که حتی اگر مسافری از ویزای خود استفاده نکرده باشد با سررسید تاریخ انقضای ویزا، ویزای وی باطل خواهد شد و دیگر اعتبار نخواهد داشت. هر ویزا دارای محدودیت در مدت اقامت شخص خارجی، از زمانی که وارد خاک آن کشور می‌شود، است. این محدودیت، چارچوب زمانی برای ورود به کشور مقصد است و به طور موقت برای یک بازه زمانی مثلا  30 روزه، 60 روزه و ... تعیین می‌شود که بستگی به نوع ویزای مسافر دارد.

 

اقامت:(Duration of stay)

اقامت در رابطه با ویزا به این معنا است که شما برای مدت زمان محدودی در یک کشور ساکن می‌شوید. به طور کلی گزینه اقامت در ویزا، بیان‌کننده تعداد روزهایی است که هر مسافر می‌تواند در کشور موردنظر بماند.

 مدت اقامت بستگی به عوامل زیادی دارد که حتی ممکن است تا آخر عمر طول بکشد. البته باید بدانید که اقامت با تابعیت متفاوت است، دریافت اقامت لزوما به این معنا نیست که شما تابعیت یک کشور را هم دریافت کرده‌اید، بلکه تنها نشان‌دهنده این است که شما می‌توانید در کشور مربوطه اقامت کنید. محدودیت در مدت زمان و کار کردن از شرایط ضروری اقامت هر ویزا است.

 

 نوع ویزا: (Type of visa)

  • نوع ویزایی که دریافت می‌کنید، نشان‌ می‌دهد هدف شما برای سفر چیست و برای چه مدت اجازه‌ اقامت خواهید داشت.
  • انواع ویزا از نظر مدت به دو شکل کوتاه مدت و بلند مدت صادر می‌شود. 
  • انواع ویزا از نظر دفعات ورود به صورت ویزای یک بار ورود (single) دو بار ورود یا  (Double) و چند بار ورود یا (Multiple) متفاوت است.

 

انواع ویزا از نظر هدف سفر متنوع است و تعدادی از آن شامل موارد زیر است:

  • ویزای زیارتی: اگر قصد بازدید از اماکن زیارتی و مذهبی را دارید این ویزا معمولا به سرعت و با هزینه کم برای شما صادر می‌شود. 
  • ویزای توریستی یا سیاحتی: این نوع ویزا با توجه به کشور مقصد برای سفرهای تفریحی صادر 

می‌شود و برای مدت محدودی اعتبار دارد. انجام فعالیت‌های تجاری با این نوع ویزا مجاز نیست.

  • ویزای دانشجویی یا ویزای تحصیلی: از جمله ویزاهای بلند مدت ویزای دانشجویی است و داشتن پذیرش از یک استاد و دانشگاه کشور مقصد اولین شرط برای اقدام است و با توجه به میزان مدت دوره تحصیل، متغیر خواهد بود.
  • ویزای دیدار با بستگان: این ویزا برای دیدار بستگان درجه ۱ و درجه ۲ به شخص داده می‌شود و معمولا با توجه به عواملی مانند داشتن درآمد کافی، خانه و حق شهروندی صادر می‌شود.  
  • ویزای تجاری و بازرگانی: هدف از دریافت این نوع ویزا، انجام فعالیت‌های تجاری در کشور موردنظر است. برای دریافت این روادید شما باید یک دعوت‌نامه از شرکتی معتبر در کشور مقصد داشته باشید.
  • ویزای کاری: این ویزا برای اشتغال موقت و دائم در کشور مقصد است و برای استخدام تأیید شده در کشور میزبان صادر می‌شود. یکی از نمونه‌های این نوع ویزا HBI ایالات متحده آمریکا است. البته ممکن است، وضعیت کارگران موقت به وضعیت اقامت دائم و یا تابعیت کشور مقصد تبدیل شود.
  • ویزای پزشکی: برای تشخیص، دوره درمان یا استفاده از سایر امکانات پزشکی در مراکز درمانی کشور مقصد صادر می‌شود.
  • ویزای مهاجرتی: این ویزا به افرادی که قصد مهاجرت با هدف بدست آوردن اقامت دائم با اعطای تابعیت دارند، اعطا می‌شود. 
  • ویزای ترانزیت: این ویزا برای عبور از کشور و با مقصدی خارج از آن کشور است، اعتبار ویزای ترانزیت با توجه به مسافت از چندین ساعت تا ده روز محدود می‌شود.
  • ویزای ورزشی و هنری: برای حضور ورزشکاران و هنرمندان در رقابت‌ها، کنسرت‌ها، نمایش‌ها و دیگر رویدادها ی ورزشی و فرهنگی صادر می‌شود. 

 

اطلاعات مندرج در ویزای شما بسیار مهم است و با آگاهی از آن‌ها می‌توانید سفر خود را برنامه‌ریزی کنید و از آن لذت ببرید. 

برای ثبت درخواست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید